Om oss

Soeco´s affärsidé är väldigt enkel.
Vi köper upp på marknaden förekommande överflödiga möbler* av hög kvalitet från företag som flyttar eller av annan anledning byter ut sitt möblemang. Dessa möbler förädlas sedan så att vi kan leverera ett helt kontor som ser ut som nytt, men kostar som begagnat. Att minska miljöpåverkan ligger hela tiden i vårt fokus.

* I begreppet ”möbler” ingår för oss alla delar i kontoret/rummet varför vi även saluför, mattor, tavlor, belysningsarmaturer, växter och accessoarer.

Soeco är ett företag med både en social och en ekologisk agenda. Därav namnet – ”So Eco”. Vi säljer kontorsmöbler, ofta i projektform, där vi kombinerar återvunna möbler med nytt. Vår konkurrenskraft ligger i vår skicklighet att ta hand om begagnat samtidigt som vi har en mycket hög servicegrad gentemot våra kunder. Vår produktfokus är solklar. Vi vill i största möjliga mån arbeta med skandinaviska designmöbler men det förekommer att vi säljer möbler från övriga Europa (Vitra, Arper Catifa m.fl.).

Vi är för närvarande ca. 30 anställda i bolaget. Vi har 4 team av montörer som ständigt är ute och levererar och monterar ute hos kund. Vi har idag 3 fast anställda i vår tapetserarverkstad och vi har likaså 3 kontrakterade snickerier samt två 2 lackeringsverkstäder som hjälper oss att förädla och/eller komplettera våra begagnade möbler.

När vi undantagsvis behöver komplettera med nya möbler i våra projekt köper vi alltid in möbler som minst motsvarar eller är av bättre kvalité jämfört med projektet i övrigt. Vi skulle aldrig få för oss att komplettera med tex. importerade lågkvalitetprodukter.

Hur kommer då den sociala agendan in i vår verksamhet?
Jo, vi skänker upp till 3% av vår omsättning årligen till olika ideella föreningar, idrottsföreningar, kvinnojourer m.fl. Vi har flera anställda som fått en chans att vara med i vårt team pga. att de tidigare, av olika skäl, hade svårt för att komma in i det “normala” arbetslivet. Vi brinner för individen och att vi som företag på alla sätt ska fungera som integrerad del i samhället. När våra kunder väljer att handla av oss gör de det inte bara för vår service och det låga priset – de vet att de gör både samhället och miljön en tjänst!