Upcycling

Genom upcycling skapar vi nya möbler utifrån överblivna komponenter

Förutom att rekonditionera och renovera i egen verkstad så skapar vi nya möbler och ny inredning från överblivet material, så kallad upcycling. Detta är en viktig del av vår cirkulära affärsmodell som innebär att vi förlänger livslängden på befintliga resurser.

Rent praktiskt betyder det att vi utifrån våra kunders önskemål gör nya användbara möbler med nya funktioner utifrån rester eller komponenter av produkter som av en eller annan anledning blivit uttjänta och som inte går att återanvända i befintligt utförande.

En vanlig form av upcycling av möbler är att vi utifrån begagnade bordsskivor skapar olika former av hyllor och förvaring. Vi bygger också receptionsdiskar i olika utföranden utifrån våra kunders önskemål. På samma sätt konstruerar vi puffar, bänkar och soffor utifrån gammal material och begagnade kontorsmöbler. Ibland handlar vår upcycling om att vi ger slitna trästolar nytt liv genom att helt enkelt stoppa och klä dem i tyg.

  • Puffar

    Puffarna här intill är skapade av restprodukter.

  • Se fler produkter som vi har i lager
  • Skänk

    Här är ett annat exempel på upcycling av en möbel som vi byggt av överblivet material.

    Förvaringsmöbeln/Skänken konstruerade vi åt Eginogården. Den är effektiv och innehåller stora möjligheter till förvaring, samt är flexibel eftersom vi satte hjul på den.

Soeco på Instagram

Jönköping
+46 36 55 05 000
Stockholm
+46 8 122 042 50
Göteborg
+46 31 76 29 900
[email protected]
Öppettider:
Mån-fred 8–17